Northern Lights

Kamerkoor Fibonacci bezingt het Noorderlicht

Op 15 februari presenteert Kamerkoor Fibonacci onder leiding van Marijke van Leerzem het concert ‘Northern Lights’. Hierin worden liederen van Scandinavische en Baltische componisten ten gehore gebracht, met pianobegeleiding door Felicity Goodwin en een solo op tenorsaxofoon door Marlon Valk. Een bijzondere bijdrage leveren tien jonge dansers van Scholen in de Kunst, onder leiding van Nelse van Heurck. 

 Het Noorderlicht is een natuurfenomeen dat mensen in vervoering kan brengen. Het inspireerde componist Ola Gjeilo tot zijn compositie ‘Northern Lights’. In de ijle klanken van het lied komt de serene sfeer van het Noorderlicht tot leven. Samen met de andere liederen wordt in het concert het ‘noordelijke’ geluid herkenbaar: wisselende maatsoorten, lange lijnen en ijle klanken die soms aanzwellen tot een overweldigend geluid. De dansers vertalen die sfeer in beweging en voegen daarmee een visuele dimensie toe aan de muziek.

Het concert vindt plaats op 15 februari 2020 in het gebouw van het Apostolisch Genootschap, Meridiaan 39, Amersfoort. Aanvang: 20.00 uur. Entree volwassenen: € 17,50, koffie en thee gratis. Voor jongeren gelden aangepaste toegangsprijzen.

Voor informatie over Kamerkoor Fibonacci en het reserveren van kaartjes, ga naar: http://www.kamerkoor-fibonacci.nl  (website is in ontwikkeling) of https://www.facebook.com/kamerkoorfibonacci