Biografie

Marlon Valk (1995, Apeldoorn) begon op 10-jarige leeftijd met saxofoon spelen en heeft het geen moment losgelaten. Wat begon als lessen bij de plaatselijke harmonie in Wierden is uitgelopen tot studeren aan conservatoria in Groningen, Stockholm en Zürich. Marlon heeft recentelijk haar bachelor klassiek saxofoon cum laude afgesloten bij Femke IJlstra in Groningen. In Stockholm heeft Marlon bij Christer Johnson mogen studeren, in Zürich bij Lars Mlekusch. Masterclasses volgde ze bij onder andere Jacob TV, Arno Bornkamp, Antonio Cánovas Moreno, Paul Cohen en Rodrigo Vila.

Marlon heeft op de meest uiteenlopende locaties in binnen- en buitenland mogen optreden, met onder andere het Ricciotti Ensemble, het Zurich Saxophone Collective, het NJFO, het 4meiprojekt in Groningen en haar eigen kwartet: het VLAM saxofoonkwartet.

Daarnaast verzorgt Marlon saxofoonlessen bij muziekvereniging de Bazuin te Winsum, is ze werkzaam als docent voor de SMO in Loppersum en Appingedam en geeft ze privéles aan jong en oud.

Terug naar de homepage