Biografie

Marlon Valk (1995, Apeldoorn) begon op 10-jarige leeftijd met saxofoon spelen en heeft het geen moment losgelaten. Wat begon als lessen bij de plaatselijke harmonie in Wierden is uitgelopen tot studeren aan conservatoria in Groningen, Stockholm, Zürich en Den Haag. Marlon heeft haar bachelor klassiek saxofoon cum laude afgesloten bij Femke IJlstra in Groningen. In Stockholm heeft Marlon bij Christer Johnson mogen studeren, in Zürich bij Lars Mlekusch. Masterclasses volgde ze bij onder andere Jacob TV, Arno Bornkamp, Antonio Cánovas Moreno, Paul Cohen en Rodrigo Vila. Afgelopen zomer sloot Marlon haar master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Lars Niederstrasser, af met een 9,5.

Marlon heeft op de meest uiteenlopende locaties in binnen- en buitenland mogen optreden, met onder andere de KMKJWF, het Ricciotti Ensemble, het Zurich Saxophone Collective, het NJFO, het VLAM saxofoonkwartet en haar ensemble Duo Calyptura, met organist Jos Maters. Ook is Marlon regelmatig te horen op Radio 4, waar ze recent gepresenteerd werd als ‘ster van de toekomst’.

Daarnaast heeft Marlon jarenlang saxofoonlessen verzorgd voor verschillende muziekverenigingen en stichtingen en geeft ze privéles aan jong en oud. Sinds 2020 is Marlon werkzaam als hoofdvakdocent saxofoon aan Academia Musica in Enschede.

Terug naar de homepage